Arrangører og førere gleder seg til ett av Nordens mest spektakulære rallyer

Rally Tron har etter å ha vært på rallykalenderen bare i to år allerede vunnet hjertene til både publikum og førere, og arrangementet er helt avhengige av frivillige og samarbeidspartnere.

Skrevet av: Arrangør, KNA Fjellregionen

Siden KNA Fjellregionen arrangerte Rally Tron for første gang i 2019, har det vært en bratt læringskurve for gjengen fra Nord-Østerdalen. For det er mye som skal på plass i forbindelse med et rally. Sikkerhet, tidtagingssystem, ulike tillatelser, og en armada og frivillige for å nevne noe.

John Magne Lunaas er tydelig på viktigheten av de frivillig i forbindelse med arrangementet.

– De frivillige er helt avgjørende for å få til et arrangement som Rally Tron. Det er veldig mye jobb – og vi har måtte innarbeide gode rutiner under planleggingen. Men det har gått, og vi er godt i rute for å lage et nytt spennende rally for publikum og førere, sier Lunaas.

KNA-fører, Steve Røkland, er en av de som var med på førsteutgaven av Rally Tron i 2019, og ble beste 2WD og 3. plass totalt. Han liker trasèen.

V. FJelsrud og S. Røkland oppover Tronfjell
V. FJelsrud og S. Røkland oppover Tronfjell

– Veiene på Tron er kanskje de tøffeste vi har i løpet av året, med både raske veier, og enkelte steder hvor det er ordentlige gammeldagse rallyveier som vi gjerne vil se i norsk rally, sier Røkland og legger til: – Etappen opp mot Tronfjellet er spektakulær. Vi rekker ikke å se så mye rundt enn på gjennomkjøringen før løpsdagen, men rent «kjøremessig» er ikke det den mest morsomme etappen på vei oppover fjellet for oss, da bilen vår blir litt vel motorsvak i den stigningen opp bakken.

KNA Kongsvinger-førerens mål er å sikre NM-gull i klassen for internasjonale 2WD i årets siste NM-runde.

Les gjerne også:

Gruppebilde av alle i KNA Fjellregionen
Godt oppmøte i forbindelse med stiftelsesarrangementet på Aukrustsenteret i Alvdal. Fra venstre bakre rekke: John Mange Lunaas, Morten Nordset, Per Erik Samuelshaug, Torgrim Moen, Hege Breen Wagenius, Geir Inge Lillestrøm, Terje Wagenius, Eivind Bull Åkran. Fra venstre fremre rekke: Kåre Moen, Lars Erik Brevad Lien, Simen Olafsen, Stig Erik Breen, Dag Wagenius og Bjørn Erik Engstrøm (sittende fremst)