LØYPEOVERSIKT

11 FARTSETAPPER

– MED ULIKE UTFORDRINGER

En generell og felles beskrivelse av trasèene er knapt mulig, da fartsetappene har svært forskjellig karakter. Fra tekniske skogsbilveier til veldig raske partier med topphastigheter nær 200 km/t. Rally Tron inneholder spektakulære og unike elementer som vi ikke finner maken til hverken i norsk eller europeisk rallysport.

Tronfjellveien til toppen av Østerdalens signaturfjell Tron i Alvdal er Norges nest høyeste bilvei 1665 meter over havet, og med utsyn til store deler av Sør-Norge. Det er denne veien, og bruken av den som fartsetappe i rally, som gjør Rally Tron til et unikt arrangement. Løypa kan være utfordrende for både sjåfør og kartleser. Alle fartsetappene foregår på grus.

Visjonen rundt arrangementet er å skape noe unikt, ikke bare i norsk bilsport, men også i europeisk sammenheng. Vi sammenligner oss med det legendariske bakkeløpet «Pikes Peak» i USA, som også har en trasé til toppen av et fjell. Vi har som ambisjon at Rally Tron skal samle noen av de beste norske rallyutøverne i Norge, og kanskje Skandinavia, til en helt spesiell rallyopplevelse.

Alle veier kan nås ved å kjøre inn ved start eller mål, men samtlige veier blir stengt minst to timer før fartsetappen starter. Dette vil dere finne mer informasjon om i programmet.

Rally Tron 2023

I år er Rally Tron er så heldige og får siste NM runde i rally, noe vi er stolte av. Vi mener at årets rally dekker de fleste behovene for et spennende løp med de utvalgte fartsetappene. Det vil være raske strekninger, men også teknisk krevende partier. Alle fartsetappene vil bli kjørt to ganger, bortsett fra siste etappen som er opp til toppen av Tronfjell. Det vil i år være mange kjente og kjære fartsetapper, men vi har også to nye etapper som vi gleder oss ekstremt mye til.

Les gjerne også: «Historisk NM-runde med NRK på plass»

Vi har stor tro på at det vil bli mange påmeldte til årets løp. Det er gratis inngang for publikum, og folk vil stille opp, og lage liv i løypene både i Alvdal og på Tynset.

Fartsetapper-rallytron-2023-1

SS1 – Aumåsen 1

SS 1 starter ved FV 2222 og går over Aumåsen med målgang rett før Fv 30. Her er det mye klatring oppover de første 1,5 km, samt smal og svingete vei. Dette er en teknisk krevende fartsetappe, som stiller krav til fører og kartleser.

For å komme seg til denne fartsetappen må man gå inn fra start eller målgang, da det ikke vil være andre veier inn.

Etappens lengde ca. 5,35 km.

Fartsetapper-rallytron-2023-2

SS 2 og SS 7 – TYLLDALEN

Dette er en fartsetappe som går øst for Tylldalen, med forholdsvis flatt terreng. Her gjelder det å være i god fysisk form å holde fokus hele veien. Vi regner med at de raskeste bilene kjører etappen på 16 minutter. Etappen starter raskt, men vil bli mer krevende etter hvert, og da spesielt de siste 10 km. Vi anser denne etappen som svært publikumsvennlig. For de som ikke er kjent i området vil vi anbefale å kjøre inn fra Brydalen eller fra Tynset ned Aumdalen.

Etappens lengde er på 28,1 km.

Fartsetapper-rallytron-2023-3

SS 3 og SS 8Åsan rundt

Åsan rundt har partier som er teknisk vanskelig. Vi mener dette er en artig etappe både for publikum og deltagere. Her kan man forvente både raske og tekniske partier. For å komme inn til fartsetappen kan man kjøre inn fra Lonåsen. Det finnes også veier som man kan kjøre inn nærmere Tynset.

Etappens lengde er på 14,7 km.

Fartsetapper-rallytron-2023-4

SS 4 og 9 – HAMDALEN

Denne fartsetappen starter i Sivildalen og har målgang ovenfor Steimoegga. Dette er en etappe som byr på svingete veier, men også raske partier. For å komme inn til denne fartsetappen, kan man kjøre via Steivanglia.

Etappens lengde ca. 10,3 km.

Fartsetapper-rallytron-2023-6

SS 5 og 10 – Åsvangan

Denne fartsetappen starter ved bommen opp til Høstdalen. Her snakker vi høy hastighet store deler av etappen. Siste del av etappen byr på bratt og svingete nedoverbakke mot målgang i Plasslia. For å komme seg inn til denne fartsetappen kjører man via Hammermåna.

Etappens lengde 7,8 km.

Fartsetapper-rallytron-2023-5

SS 6 – Barmoen

Som med SS 1 starter denne ved FV 2222, og har 1,5 km med klatring, samt svingete og smal vei i starten. Denne etappen går øvre vei, og vil by på enda mere fartsfylte strekninger enn SS 1. Målgang er i likhet med SS 1 rett før Fv 30. For å komme seg til denne fartsetappen må man gå inn fra start eller målgang, da det ikke vil være andre veier inn til etappen.

Etappens lengde 6,5 km.

Fartsetapper-rallytron-2023-7

SS 11 – Tronfjell

Etappen starter på Kattmoen, og har målgang på toppen av Tronfjell. Her skal det klatres i underkant av 1200 høydemeter. Det er en rask og bred vei opp til Flattron, hvor veien videre vil være smalere og mere svingete. Dette er et svært krevende partier, med mange hårnålssvinger opp mot toppen av fjellet.

Etappens lengde ca. 13,97km.

Opplev Nordens mest spektakulære rallyeventyr

Rally Tron gir deg sjansen til å kjøre som en ekte rallymester på norsk jord. Utforsk utfordrende terreng, tekniske skogsbilveier, og opplev topphastigheter nær 200 km/t.

Rallyspeaker Jan Erik Thaulow (til høyre) og en annen rallybilkjører

Meld deg på Rally Tron

Rally Tron gir deg alt du kan ønske deg som rallysjåfør. Meld deg på for å delta i Nordens mest spektakulære rally!

Mer info om påmelding

toppen-av-tronfjell-alvdal

Spørsmål?

Har du spørsmål rundt arrangementet, eller andre spørsmål?

Ta kontakt med oss