– Det kiler i magen enda!

Anders Grøndal minnes første utgaven av Rally Tron i 2019. Utsikten og omgivelsene i Norges høyeste rally har satt sine spor, selv hos Grøndal.

En av Norges store rally-profiler, Anders Grøndal deltok på første utgaven av Rally Tron i 2019. Han er full av lovord om arrangementet. – Rally Tron var en fantastisk opplevelse! Jeg hadde selvsagt høye forventninger til Tronfjellprøven, og den innfridde og litt til, sier Grøndal.

Bilde av Anders Grøndal på Rally Tron
«Fartsetappen opp til Tronfjell minner om en light-versjon av bakkeløpet Pikes Peak. Det er helt rått å kjøre opp til toppen av Tronfjell, som er Norges nest høyeste bilvei»

Anders Grøndal

Ingen sportsarrangementer uten frivillige

Med intet mindre enn 17 NM-gull, er Anders Grøndal en av Norges mest meritterte førere. Han har deltatt på utallige rallyer i inn- og utland. Han fremhever den viktige jobben de frivillige gjør for å gjøre det mulig å arrangere motorsport- og andre sportsarrangementer.

– Det blir sagt de samme ordene om og om igjen om hvor viktige de frivillige er. Akkurat det er det en grunn til. Egentlig er det ganske lett, uansett sport; uten de frivillige, så er det ikke noen sportsarrangementer lenger, sier Grøndal. Samtidig understreker han at man selv får mye igjen av å delta i frivillig arbeid – gjennom å skape noe man kan være stolt av, og ikke minst også få stort sosialt utbytte.

Lyst til å hjelpe til med Rally Tron? Les mer om frivillige.

Fine prøver

På tidspunktet for vårt intervju med rallylegenden Grøndal, har han fremdeles ikke avgjort om han får deltatt på 2022-rallyet, men han er full av lovord om ruta. – Tronfjell hadde mange fine prøver med teknisk kjøring, noe jeg setter pris på. Jeg mener vi med mange løp i Norge sliter med for raske veier, slik at arrangørene må sette opp sjikaner, slik at vi oppfyller kravet i henhold til regelverk, forteller han. 

Han sier arrangøren hadde gjort en solid jobb på forhånd, slik at arrangementet fløt utrolig bra hele dagen. – Jeg kommer aldri til å glemme utsikten da vi gikk gjennom skylaget på vei ned i 2019. Det kiler i magen enda, sier Anders. 

rallytron-tronfjell-alvdal