Tronfjell bestiges igjen

Rally Tron gikk av stabelen for første gang i 2019. Vi i KNA Fjellregionen vil takke alle som var med for å få til dette arrangementet. Dette gjelder funksjonærer og nøkkelpersoner. Vi takker spesielt Bjørn Gulbransen og Henning lsdal, for den støtten dem har vist oss, og ikke minst Nord-Østerdal Motorsport for det gode samarbeidet.

KNA Fjellregionen så sitt lys oppi fjellregionen august 2019. Vi som holder på med Rally Tron er kjempeglade for at vi klarte å stifte KNA Fjellregionen. Vil også takke KNA sentralt for all hjelp vi har fått fra dag 1.

KNA Fjellregionen står som arrangør, og er glad for at det spektakulære billøpet nå kommer ut for andre gang. Rally Tron skal være i Kjell Aukrust sin ånd. Han var glad i fart og spenning, og om han hadde levd i dag hadde han vist en stor glede over det som nå skjer på Tron, konstaterer KNA fjellregionen. Åpningen av det unike billøpet er på Huset Aukrust lørdag 8. oktober. Her vil det bli en presentasjon av alle rallysjåførene, samt at selve billøpet starter her, hvor første bil ut er kl. 09:00.

rallytron-2022-alvdal-knafjellregionen-2

De siste tre årene har vært avgjørende for å få realisert drømmen om Rally Tron skal eksistere videre. KNA Fjellregionen vil takke Jan Inge Gjermundshaug for at han alltid har vært positiv til utvikling av Tronfjell, og deriblant Rally Tron. 

I 2020 ble det ikke arrangert Rally Tron på grunn av korona-situasjonen som oppsto.I 2021, etter at Norge hadde åpnet opp igjen, prøvde KNA Fjellregionen på nytt. Vi måtte beklagelig avlyse, pga. for få påmeldte. 

Årets utgave har fått over det dobbelte med så mange kilometer med fart i forhold til 2019-versjonen. Det vil bli hele ni fartsetapper, opp mot kun fire i 2019.

NM kandidat for 2023

Årets utgave av Rally Tron er kandidatløp for å arrangere NM-runde i 2023. Det vil si, klarer vi å gjennomføre et løp uten store feil, da vil siste runden i NM bli kjørt på Tronfjell i 2023. Gjør vi det får vi endelig fått satt Alvdal på motorsportkartet. 

I hovedgruppa som jobber med Rally Tron er det åtte ildsjeler.
I tillegg har mange flere bidratt med andre oppgaver, da det kreves en stor dugnadsånd dagene før, under og etter billøpet. KNA Fjellregionen anslår at flere har brukt 50 til 80 prosent av fritiden sin på å realisere årets utgave.

Bilde av rallybil opp Tronfjell på Rally Tron i 2019

En aktivitet for bygda og regionen

Den første utgaven av Rally Tron ble en stor suksess både sportslig og for publikum. Omtalene var gode, og det virker som de aller fleste synes det var stor stas å få noe slikt opp til Fjellregionen.

KNA Fjellregionen sine tanke bak billøpet er å skape en aktivitet for alle aldre, og litt for de som føler de faller utenfor de vanlige idrettene. For oss er det viktig å skape aktivitet for folk, bygda og resten av regionen. 

Det blir spennende å se responsen av årets Rally Tron. Dette blir kjempebra, avslutter KNA Fjellregionen.

Vi oppfordrer alle tilskuere å betale inngang. Det vil bli brukt Vipps som betalingsform. Billettsalget vil gå på tilitt. Dette er viktig inntekt for at Rally Tron skal bestå i årene som kommer.

Vi ønsker alle velkommen både som utøver og publikum til Nord-Europas mest spektakulært Rally. Vi skal gjøre vårt beste for at dette blir en dag en ikke glemmer på lenge.

KNA Fjellregionen
Publikum og besøkende på rally tron i alvdal