– Historisk NM-runde med NRK på plass

— KNA Fjellregionen inviterer til nok en rallyfest i og rundt Alvdal. Denne gangen kommer rallyet også med NM-status, sier KNA Fjellregionens leder og primus motor for rallyet, John Magne Lunaas.

— Rally Tron har blitt sammenlignet med Norges svar på Pikes Peak på grunn av etappen som fører deltakerne opp på Norges nest høyeste bilvei, Tronfjellet. At rallyet er blant de mest spektakulære på kalenderen, er det i hvert fall liten tvil om, legger han til.

Gul rallybil oppover Tronfjell på Rally Tron, med støvsky bak seg
Spenning, hastighet og action opp Tronfjell. Foto: Morten Haugseggen

Lunaas er stolt over at avdelingen nå skal arrangere NM-runde.
— Dette er faktisk historisk, da det så vidt jeg har blitt fortalt aldri er arrangert NM-runde i rally så langt nord som i Alvdal. Det betyr mye for KNA Fjellregionen at vi får NM-status med NRK på plass og generelt større blest og interesse, sier avdelingslederen.

Lunaas gir også en smakebit av hva deltakerne kan forvente i år, med to nye spennende fartsetapper på 28 km hver. Den ene går i vestsiden av Tildalen øst for Alvdal, mens den andre tar deltakerne med rundt Åsan nord for Tynset. Totalt vil det være 11 fartsetapper i årets rally, tre på fredagskvelden og åtte på lørdagen.

I dag er det ingen aktive førere i Østerdalen, og det vil gjengen bak Rally Tron gjøre noe med. KNA Fjellregionen er opptatt av å få opp interessen i området, og håper rallyet kan inspirere folk fra regionen. Lunaas er opptatt av at dette rallyet skiller seg særlig ut – både i Norge og internasjonalt.

John Magne Lunaas er hovedildsjelen bak Rally Tron
PRIMUS MOTOR: John Magne Lunaas er mannen bak Rally Tron, og gleder seg i år ekstra til arrangementet med NM-runde.

— Dette er et helt unikt rally – både for førere og publikum, i Kjell Aukrusts hjembygd og i Kjell Aukrusts ånd. Dette er Nord-Europas, kanskje også Europas mest spektakulære rally, sier en engasjert sjef for Rally Tron, som ikke kan vente til det på nytt begynner å brumme i Flåklypa-land!

Rally Tron i år er også spesielt, nettopp fordi det er sesongens siste NM-runde, og dermed passende nok runder av den norske rally-kalenderen 2023. Premieutdelingen vil foregå i kultursalen på Sjulhustunet lørdag kveld.

Bilde av gul bil på Rally Tron, oppover Tronfjell i Alvdal

11 etapper – ulike utfordringer

Publikum og besøkende på rallytron

Vi oppfordrer publikum til å komme

Bilen til Anders Grøndal på Rally Tron i Alvdal

Spenning, hastighet og action, og kampen om beste tid opp Tronfjell, 1666 moh.