Norges største rally-speaker gleder seg til spektakulære Rally Tron

Jan Erik Thaulow er landets mest meriterte rally-speaker. Under Rally Tron kommer han til Alvdal, og det med et håp om å kommentere Norges råeste sprintrally. 

Skrevet av Torstein Sagbakken

I 30 år har Jan Erik Thaulow vært en skikkelse i norsk rallymiljø. Han har drevet som mekaniker og teamsjef, og vært ledende innenfor rallyradio. De seneste årene har han mer og mer fokusert på speakertjenester, men aldri før har han vært speaker på noe som Rally Tron.

  – Jeg har aldri vært involvert i noe lignende. Det blir ekstremt spennende å se hvordan det går, sier Thaulow.

Planen for hans oppgaver er ikke hundre prosent satt, men fredag ettermiddag er det duket for studio sammen med Viasats rallyekspertkommentator Henning Isdal.

  – Det blir en knallbra helg, fortsetter han.  

Rallyspeaker Jan Erik Thaulow (til høyre) og en annen rallybilkjører
REISER LANDET RUNDT: Rallyspeaker Jan Erik Thaulow (til høyre) dekker alt av rally-NM og mange andre arrangementer. Nå gleder han seg til å være speaker under Rally Tron. Foto: Sime Næss

Publikum bør møte opp

Lørdag, under selve etappene, vil arrangøren sette opp publikumsoner på gode plasser i løypene. Thaulow antar at interessen vil være stor for publikummere på etappen som går opp til 1 666 meter over havet, og sier at det vil bli satt opp lydanlegg slik at han kan lage liv og røre.

– I Kristiansand var det seks tusen publikummere under Rally Sørland, og nå bør østerdølene kjenne sin besøkelsestid. Jeg vil tro det er mange i Nord-Østerdal som aldri har vært på rally før. De bør virkelig møte opp for en god og morsom opplevelse, forteller han.  

Spektakulært, rått og enestående 

Da Thaulow fikk spørsmål om å komme til Rally Tron var det et lite skjær i sjøen. Søndagen etterpå drar han til Tyrkia for å se på Rally Tyrkia, og tidsmessig er ikke en natt i Aukrustland noe han har tid til. Uansett var ikke rallyentusiasten i tvil om at han skal være med på tidenes første billøp opp til Tron.

  – Jeg gleder meg skikkelig. Det ser veldig spektakulært ut og jeg tror det blir et helt rått løp. Jeg håper dette blir noe som bygger seg opp over flere år og etablerer seg, for dette er et kult prosjekt. Dette blir nok Norges råeste sprintrally tror jeg, sier han. 

Rally Tron, som alle andre rallyarrangementet, krever mye av mange. Thaulow har selv vært arrangør eller medarrangør for en rekke rallyløp. Han vet hva det kreves og er mektig imponert over de som nå bidratt til at Rally Tron har blitt en virkelighet.

  – I tillegg har de hentet inn mye profesjonell hjelp, og det tror jeg er lurt. Jeg håper og tror den lokale arrangørstaben tar lærdom av de rutinerte arrangørene. Dette blir topp, avslutter han. 

Tronfjellveien