Ordføreren ønsker arrangørene lykke til

Alvdalsordfører Johnny Hagen ønsker aktivitet i bygda velkommen og unner arrangørene av Rally Tron et vellykket billøp. 

Johnny Hagen
IMPONERT OG TAKKNEMLIG: Ordfører i Alvdal, Johnny Hagen (Ap), er glad for at det bor en rekke ildsjeler i kommunen som skaper aktivitet for Alvdal og regionen. Foto: Torstein Sagbakken.

– Jeg synes det er kjempefint med alle som tar initiativ til arrangementer i kommunen. Jeg ønsker arrangørene masse lykke til, og jeg både håper og tror at Rally Tron blir vellykket, sier ordfører Johnny Hagen. 

Han har selv, som representant fra Alvdal kommune, vært med på noen forberedende møter i forbindelse med billøpet som skal avsluttes på 1 666 meter over havet. Hagen synes det er flott at noen nå gjennomfører det som har vært en spennende tanke i mange år.

  – Et slikt billøp har man aldri sett i Norge før. Det er rett og slett spektakulært, konstaterer han. 

Vokste opp med Tron Schea

Hagen håper at Rally Tron blir et arrangement som etablerer seg og kan vokse år for år. Han mener det er vanskelig å si hvor stort billøpet vil bli det første året, men han er ikke i tvil om at Rally Tron har et stort potensial. Det kan komme hele bygda til gode, mener han. 

  – Interessen for bilsport er uten tvil til stede regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Jeg tror Rally Tron kan vekke interesse både nasjonalt og internasjonalt, og det vil i så fall gi ringvirkninger for næringslivet gjennom økt aktivitet, handel, spisesteder og overnatting, forteller han. 

Ordføreren i Alvdal er oppvokst i Lørenskog i Akershus. Både der og i Lillestrøm var det et aktivt rallymiljø under Hagens oppvekst, men uansett var det interessen for håndball som grep tak i arbeiderpartimannen.

  – Mitt forhold til rally er gjennom rallylegenden Trond Schea. Om jeg ikke husker helt feil kjørte han blant annet i en Ford Cortina i Lotus-utgave, er hvordan Hagen beskriver sitt forhold til rally. 

Opplever arrangørene som miljøbevisste

I det Hagen snakker om arrangørene har han bare lovord å komme med. Han mener de lokale arrangørene gjør det lurt i og leie inn profesjonell hjelp, og antar at de lokale vil dra nytte av dem både i år og årene fremover. I tillegg mener Hagen det er viktig at arrangørene er miljøbevisste.

  – Og det opplever jeg at de er. Arrangørene har et fokus på å ivareta publikummere, deltagere og miljøet. De har et stort fokus på problematikken rundt forurensning, og min oppfatning er at arrangørene har stålkontroll, avslutter han.